Prof.Univ.Dr. DANIEL VIGHI

Fara doar si poate este printre cei mai importanti intelectuali pe care ii are Romania. Este prozator si profesor dedicat. Este implicat, amuzant, debordeaza de energie, si, vor confirma multi, stie sa farmece. Este, cum se spune, mereu pe baricade, pentru ca face parte din categoria oamenilor care nu obosesc si nu renunta. Ne foarte bucuram sa va spunem ca il avem alaturi de noi ca si lector invitat pe domnul profesor Daniel Vighi. Mai spunem doar atat: invitatul nostru este un reper si, garantat, orice discutie cu el este un castig.

Daniel Vighi s-a nascut la Lipova, traieste la Timisoara, este prozator, eseist si publicist roman. El face parte din pleiada de prozatori postmoderni ai generatiei optzeciste. In prezent este profesor la catedra de Litere a UVT si membru fondator al Societatii Timisoara si Ariergarda.

 

Prof.Univ.Dr. VIOREL MARINEASA

Remarcabil cadru universitar si reputat scriitor, domnul profesor Marineasa este una din personalitatile academice reprezentative a invatamantului banatean. Complexa sa activitate, desfasurata cu abnegatie si pasiune, tinuta academica, seriozitatea si constiinciozitatea cu care si-a indeplinit misiunea de educator, atitudinea calma si caldura sufleteasca de a darui intelepciune, l-au clasificat nu o data in topul celor mai iubiti profi de la jurnalism. Suntem onorati ca s-a alaturat echipei de lectori Arta'n Casa.

Viorel Marineasa s-a nascut la Tipari si traieste la Timisoara. Este prozator, eseist si publicist roman. Este cofondatorul Editurii Marineasa (una dintre primele edituri private din Romania) si al Asociatiei Culturale Ariergarda. In prezent este profesor la catedra de Jurnalism a UVT.