My Art Encounters

vizite în spațiile Bienalei pentru grupe și clase de elevi.

How To Talk Together

cu Anna Harsanyi

Chill after work

cu Adina Ștefănescu

Art Debate

cu Alex Condrache

Program de educație prin cultură și mediere culturală

O punte de legătură între public și universul cultural al Bienalei Art Encounters 2021

 

stART și My Art Encounters formează programul de mediere al Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters 2021 și este conceput de Fundația Art Encounters și Asociația Culturală Contrasens.

Timp de 5 săptămâni, în Timișoara, între 1 octombrie și 7 noiembrie, Bienala deschide un dialog în care toți suntem invitați să analizăm critic lucrări de artă, să înțelegem mai bine fenomenul artei contemporane și să recunoaștem importanța prezenței culturii în viața de zi cu zi.

Programul de mediere cuprinde: tururi ghidate, întâlniri de gândire critică prin artă, ateliere creative pentru copii, cursuri de introducere în arta contemporană, întâlniri participative care unesc arta de viața cotidiană, discuții, reflecții și aprofundări din lumea artelor vizuale.

My Art Encounters reprezintă programul de mediere culturală dedicat copiilor și publicului tânăr (5 – 34 ani) din mediul urban și rural al județului Timiș.

stART – PRIVEȘTE, ASCULTĂ, GÂNDEȘTE este un program de educație prin cultură și de mediere culturală gândit pentru publicul adult (35-65+ de ani) și nu numai, menit să îi facă pe oamenii cu istorie, profile, interese și nevoi diverse, să includă arta contemporană, evenimentele, spațiile și instituțiile de cultură în viața lor zilnică, să găsească valoare și relevanță în artă pentru creșterea și dezvoltarea personală.

 

Participarea la evenimentele din cadrul programului de mediere este gratuită, dar este nevoie de o înscriere în prealabil prin completarea formularelor din paginile dedicate fiecărui tip de eveniment, fie sunând la 0727.148.992 (tel disponibil luni – vineri, 10 – 16) sau printr-un email la: contact@artencounters.ro
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. · Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar general al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara şi al Consiliului Local Timișoara. · Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș.