UN PROGRAM DE EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ PENTRU TINERI: FILM, ARTĂ, SOCIETATE

START CINEMA

LUGOJ 2023 - 2024

start cinema web

stART CINEMA

stART CINEMA este un program strategic și structurat de educație cinematografică adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, profesorilor și mediatorilor culturali din localitatea Lugoj. Proiectul propune un program amplu de dezvoltare de competențe profesionale pentru profesori, educatori și mediatori culturali prin abordări inovative din domeniul educației cinematografice și medierii culturale și un program de proiecții de film și de ateliere de cultură cinematografică susținute la Cinema Bela Lugosi și în școli din Lugoj.

PROGRAME DE FORMARE PENTRU PROFESORI ȘI MEDIATORI CULTURALI

Programele de formare propuse vin în sprijinul cadrelor didactice interesate în utilizarea filmului la clasă și oferă soluții pentru mediatori culturali interesați să dezvolte programe de educație cinematografică.

PENTRU MEDIATORI ȘI FORMATORI

Programul de formare pentru mediatori și formatori stART CINEMA se adresează mediatorilor culturali din Lugoj interesați în organizarea de programe educaționale pentru tineri.

ÎNSCRIERI LA PROGRAMUL DE FORMARE PENTRU MEDIATORI CULTURALI ⇒ click aici

SESIUNE 1: 8-11.06.2023, Casa Bredicenilor, Lugoj

PENTRU PROFESORI ȘI EDUCATORI

Formarea oferă participanților instrumentele necesare pentru organizarea unor activități educaționale prin/cu film și acoperă aspecte legate de limbaj cinematografic, analiză media, metode din domeniul pedagogiei și exerciții practice care pornesc de la vizionarea unor filme și care pot fi folosite după în diferite contexte.

ÎNSCRIERI LA PROGRAMUL DE FORMARE PENTRU PROFESORI ȘI EDUCATORI ⇒ click aici

Cadrele didactice care doresc să afle mai multe despre cele 2 sesiuni pregătite sunt invitate să completeze un formular: AICI

PROGRAM DE EDUCAȚIE CINEMATOGRAFICĂ PENTRU TINERI

Proiecțiile de film organizate în cadrul programului sunt continuate de ateliere de cultură cinematografică care vor avea loc în timpul programului școlar (iunie 2023 – iunie 2024), susținute la Cinema Bela Lugosi și în școli din Lugoj.
După fiecare proiecție, facilitatorii noștri vor susține ateliere de analiză de film sau ateliere cu mici exerciții practice. Participanții vor avea ocazia să-și împărtășească punctul de vedere, să pună întrebări și să chestioneze situațiile prezente în filme și să participe la discuții de grup.

program pt tineri stART Cinema

Profesorii care doresc să participe gratuit cu clasele de elevi, sunt rugați să se înscrie completând formularul de mai jos.

CLUB DE FILM -> AFILIAT UNEI ȘCOLI DIN LUGOJ -> AN ȘCOLAR 2023 – 2024

Program intensiv de educație cinematografică cu întâlniri săptămânale pentru un grup de 20 de elevi care vor participa la proiecții de film, la sesiuni despre istoria cinematografiei, la ateliere practice de film unde vor învăța noțiuni de montaj și tehnică cinematografică și la întâlniri de mentorat cu profesioniști din domeniul cinematografiei.

club de film

ACHIZIȚII - PNRR - ASOCIAȚIA CULTURALĂ CONTRASENS

START CINEMA LA LUGOJ

⇒ Servicii de consultanță în management de proiect

⇒ Servicii de consultanță în gestiune financiară și achiziții și gestionare resurse umane

⇒ Servicii de organizare eveniment cultural

⇒ Servicii de formare

Servicii de publicitate

CONTACT

Sînziana Pintean
Coordonator de proiect
0748 779 730
sinzianapintean0@gmail.com

Simona Avram
Coordonator local Lugoj
0734 025 757
simona.gavram@gmail.com

“stART Cinema” (cod PNRR 035) este un proiect organizat de Asociația Culturală Contrasens și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Pilonul IV / Componenta 11 – Turism și cultură, INVESTIȚIA I5 „Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural”. 

Proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Lugoj și realizat cu sprijinul CinEd.

Valoarea totală a proiectului este de 227.300 Lei. 

Durata proiectului este de 15 luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul aprilie 2023 – iunie 2024.

Obiectivul proiectului constă în formarea de noi competențe profesionale în domeniul cultural pentru profesori și mediatori culturali prin abordări inovative, corelate cu curricula școlară care să capitalizeze know-how-ul existent și care să stimuleze audiențe noi. De asemenea, programul își propune dezvoltarea unui program de educație culturală transdisciplinar care diversifică publicul pentru filmul de artă și autor pentru 640 de copii și tineri din Lugoj.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”.