Stiri

TMcult® la Chișinău – Mediere culturală și comunicare a culturii (19–25.06.2023)

Învață să scrii despre artă și film!
Aplică până pe 25 mai 2023 la Școala de Mediere culturală și comunicare a culturii TMcult!

Școala TMcult® vine în premieră la Chișinău după 4 ediții de succes la Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023. TMcult® – Mediere și comunicare a culturii, este un program de formare profesională pentru spațiul cultural, adresat tinerilor între 18-35 de ani, în formatul unei școli de vară de tip Bootcamp & Roller Coaster!

Școala va avea loc în perioada 19 iunie – 25 iunie 2023, la Mediacor, Chișinău.

Scopul ediției din acest an este:
● să contribuie la educarea prin și pentru cultură a unei generații noi de profesioniști, capabili să
angajeze publicuri diverse prin abordări inovative;
● să sprijine comunități din Moldova cu identitate și potențial cultural ridicat, stimulând audiențe
noi și să participe la co-producerea culturii vii.

Școala este deschisă tinerilor între 18-35 de ani care sunt pasionați de cultură în toate formele ei și doresc să învețe mai multe despre medierea și comunicarea culturii. Rezidenți în Republica Moldova sau România, cazați la Chișinău cu studii superioare încheiate sau în curs, în domeniile de comunicare, artistic sau management cultural. Sunt încurajați spre aplicare toți cei ce practică comunicarea culturală prin texte publicate în format atât printat cât și online, prin intermediul blogurilor și vlogurilor, podcasturilor, emisiunilor etc.

Mai multe detalii și formular de înscriere găsiți aici: www.accontrasens.ro/portfolio/tmcult-chisinau-mediere-culturala-si-comunicare-a-culturii/ 
Predarea cursurilor este în limba română, iar participarea este gratuită, conform unei selecții prin interviu.

Deadline pentru înscrieri: 25 mai 2023

Printre premiile oferite câștigătorului selectat în urma pitching-ului de la finele cursului, se numără atât poziția de intern pentru Festivalul de Film TAIFAS de la Timișoara 5-12 NOIEMBRIE 2023 cât și un internship cu posibilitate de permanență sau part-time în echipa de mediatori culturali Contrasens Timișoara (poziție remunerată) pentru un candidat selecționat pe 25.06.2023 și o bursă de 1000 euro.

Școala TMcult® la Chișinău este organizată de către Asociația Abstract-Press în parteneriat cu Asociația Culturală Contrasens și este susținută de Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Pentru alte detalii nu ezita să ne scrii la adresele de email: abstract.presss@gmail.com și asociatia.contrasens@gmail.com

TMcult® este un program produs de Asociația Culturală Contrasens ce își propune să contribuie la educarea prin și pentru cultură a unei generații noi de profesioniști capabili să angajeze publicuri noi prin abordări inovative, să sprijine comunități cu identitate și potențial cultural ridicat și să propună platforme de comunicare a culturii, care să capitalizeze know-how-ul existent și să stimuleze audiențe noi, care să participe la co-producerea culturii vii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *