Program pentru școli

dedicat elevilor și adaptat diferitelor categorii de vârstă

Program pentru familii și copii

vârsta cuprinsă între 6-18 ani

Access Art – Tururi ghidate în limbi străine

română, engleză, maghiară, germană, romani, sârbă, ucraineană, limba semnelor românești

Poetry Performance

cu Alex Higyed

Tur de arhitectură și artă

cu Glad Carpencu-Pop

Adevăr sau Provocare

cu Adina Ștefănescu

Artă și Ecologie

cu Andreea Săsăran

Program de educație prin cultură și mediere culturală

Tururi ghidate. Ateliere. Dezbateri. Artist Talk. Artist Performance.

Programul de educație și mediere culturală face parte din Chronic desire – Sete cronică, expoziția colectivă centrală a Deschiderii Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.


PROGRAM

Accesul la toate evenimentele este gratuit.
Pentru a consulta programul vă rugăm să dați click pe imaginea de mai jos.


CU / PENTRU / DESPRE FIECARE

Programul este conceput pentru întreaga comunitate, indiferent de vârstă și cuprinde activități pentru elevi, studenți, tineri, adulți, familii, seniori și grupuri vulnerabile.

Evenimentele sunt create astfel încât să-i încurajeze pe participanți să includă arta contemporană, spațiile și instituțiile de cultură în viața lor zilnică, să găsească valoare și relevanță în artă pentru creșterea și dezvoltarea personală.

Diversitatea, pluralitatea și dialogul sunt concepte centrale ale programului de mediere, iar pentru cei care vor interacționa cu arta contemporană prin evenimentele, atelierele și tururile cuprinse în programul de educație, exercițiul diversității va porni la nivel estetic, iar discuțiile și dialogul ghidat în jurul lucrărilor de artă, pe baza unor întrebări și sarcini de lucru, își propun să dezvolte competențele de gândire critică și să facă conștiente procesele de gândire, ce vor facilita transferul acestor perspective și expresii diverse și spre contextul social și cultural.


Programul de educație și mediere culturală a fost realizat de Mihaela Tilincă, Phd – expert educație și alfabetizare împreună cu Dana Sarmeș, Phd – expert medierea culturală a artelor vizuale. Finanțat de Municipiul Timișoara și coordonat de Asociația Culturală Contrasens & Tetra Expert.
Expoziția Chronic desire – Sete cronică este organizată de Centrul de Proiecte în numele Municipiului Timișoara, în cadrul evenimentului de deschidere Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană.
Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii este un program finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.