A Spring of Hope A Winter of Despair

35.00 lei

A SPRING OF HOPE A WINTER OF DESPAIR

curatoare: Olivia Nițiș

ISBN 978-606-95344-8-9

Editura Contrasens 2024

96 pagini

limba engleză

Categorie:
Descriere

Descriere

A SPRING OF HOPE A WINTER OF DESPAIR – catalog expoziție

A Spring of Hope a Winter of Despair creează un context pentru observații și reflecții asupra unui anumit segment al artei conceptuale a anilor 1970 și 1980 din fosta Republică Socialistă România și Cehoslovacia, precum și din perioada de după căderea Cortinei de Fier.

Pornind de la un citat din introducerea cărții lui Charles Dickens, A Tale of Two Cities, publicată în 1859, proiectul își propune să prezinte perspective asupra tensiunilor generate de urgențele politice și nevoile profund umane în două zone geografice care fac parte din fostul bloc estic, urmărind o structură aparent contradictorie, bazată pe relația dintre speranță și disperare.

În niciun caz, România și Cehoslovacia nu trebuie privite ca fiind deconectate de o analiză mai amplă a artei conceptuale a Estului socialist, ci mai degrabă ca un studiu de caz.

Proiectul are misiunea de a ilustra practica speranței, designul complicat al conflictelor interumane, disperarea, rezistența și supraviețuirea în diferite forme de regimuri politice de la totalitarism la capitalism.

Prezentând asemănări conceptuale și estetice, lucrările artiștilor români și cehi reflectă tranziția speranței și procesul de redefinire a acesteia urmând un curs istoric cu rădăcini interconectate care recontextualizează înțelegerea conceptualismului în Europa de Est și conexiunea invizibilă dintre artiști în ciuda limitărilor impuse de regimurile politice. Expoziția reunește lucrări care prezintă o anumită imagine a conviețuirii, fiind o modalitate de a formula o replică a realităților simultane și transistorice. (Olivia Nițiș)

 

Editor / Publisher:
Editura Contrasens, 2024

A SPRING OF HOPE A WINTER OF DESPAIR
Curator:
Olivia Nițiș

Exhibition Design:
Experimental Project

Editor:
Dana Sarmeș

Traducere / Translation:
Antuza Antonia Genescu

Fotografii / Photos:
Andrada Maria Ușvat, Cătălin Gogîltan

Design grafic / Graphic design:
Ciprian Ciuclea

Tipar / Printing:
AZERO

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
NIŢIŞ, OLIVIA
A spring of hope – A winter of despair / Olivia Niţiş
; trad. în lb. engleză de Antuza Antonia Genescu. –
Timişoara : Contrasens, 2024
ISBN 978-606-95344-8-9
I. Genescu, Antuza Antonia (trad.)
73

Transport
Livrare prin curier oriunde în țară: TNT - 35 lei Cargus - 25 lei