Stiri

La Taifas – Rezidența Literară Contrasens 2024

Cum putem vorbi despre libertate prin poezie? Despre ce putem vorbi?

Vă invităm pe 𝟐𝟑 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 la deschiderea 𝐑𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐋𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐧𝐬 𝟐𝟎𝟐𝟒, unde poeții 𝐋𝐢𝐠𝐢𝐚 𝐊𝐞𝐬̦𝐢𝐬̦𝐢𝐚𝐧, 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐆𝐡𝐢𝐮, 𝐆𝐨𝐫𝐚𝐧 𝐌𝐫𝐚𝐤𝐢𝐜́, 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥 𝐓𝐢𝐦𝐨𝐜𝐞𝐚𝐧𝐮 și 𝐀𝐥𝐞𝐱 𝐇𝐢𝐠𝐲𝐞𝐝 vor explora tema libertății prin poezie.

  • Luni, 23 septembrie, ora 18:30
  • Librăria La Două Bufnițe

Cu toții percepem libertatea în mod diferit. Fiecare generație are propria versiune a libertății, la fel cum fiecare generație are propriile concepții despre poezie.

Rezidența literară Taifas aduce împreună nu doar poeți dintr-o cultură a excesului, a vigorii și a revoltei, ci și o cultură care prețuiește libertatea, demnitatea și naturalețea limbajului.
De la libertatea de a exprima trăiri interioare, la libertatea de a exterioriza spiritul critic, cinic, chiar ironic față de cele mai banale momente din viața noastră, Gabriel Timoceanu, Bogdan Ghiu, Goran Mrakić, Ligia-Verkin Keșișian și Alex Higyed vor petrece o lună la Timișoara, timp în care se vor întâlni cu studenți, tineri scriitori și vor menține un dialog cu publicul local, La Librăria la Două Bufnițe, despre puterea pe care o poate avea poezia, precum și rigoarea pe care o dobândește odată cu trecerea unei noi frontiere generaționale.

_________________
Evenimentul face parte din 𝐓𝐀𝐈𝐅𝐀𝐒 – 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐥𝐦 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐛𝐚𝐥𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚̆, ce va avea loc în perioada 𝟏𝟓-𝟐𝟎 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐥𝐚 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.
Mai multe detalii, aici: www.taifasfestival.ro

Producători: Asociația Culturală Contrasens, Bad Unicorn

Proiect cofinanțat de AFCN. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara și prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția finanțatorilor.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Observator Cultural, Știri de Timișoara, Ziarul Metropolis, happ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *