Stiri

Avem 17 ani (sec. XXI) – Expoziția Colectivă de Fotografie

Asociația Culturală Contrasens vă invită să vizitați Expoziția Colectivă de Fotografie We are 17 în perioada 04 – 16 iunie, la Faber, Hala III, Timișoara.

Îndrumați de fotografele Melissa Ivana și Lorena Dumitrașcu, 35 de tineri de la Liceul de Arte Plastice Timișoara, Liceul Teoretic Vlad Țepeș Timișoara, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau Timișoara și Colegiul Națională Bănățean au parcurs peste 13 sesiuni de atelier în care au descoperit noțiuni despre fotografia de portret, au învățat despre potențialul narativ al fotografiei și au dezvoltat modalități de exprimare artistică prin fotografie.

Inspirați de seria de fotografii Wij zijn (We are 17), realizată în 1955 de fotograful și regizorul olandez Johan van der Keuken, participanții au fotografiat persoane de aceeași vârstă și seniori din generația lui Van der Keuken (n.’30 – ’40) și au creat portretele colective ale celor două generații, ferite de stereotipuri, valorizănd fiecare persoană în parte.

Expoziția Colectivă de Fotografie We are 17 prezintă o selecție de portrete realizate în cadrul atelierelor. Pe lângă fotografii, expoziția cuprinde și povești personale ale participanților, care oferă o privire mai profundă asupra universului lor interior și a experienței lor de viață.

O selecție de fotografii din cadrul Expoziției Colective de Fotografie We are 17 va călători în anul 2025 de la Timișoara la Vilnius și Barcelona, în cadrul unei expoziții itinerante care va include și portrete realizate de elevi din Spania și Lituania.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 4 iunie, de la ora 18:00 la FABER, Hala III.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 14:00 și 19:00. Accesul este gratuit. Puteți programa o vizită ghidată sau activități pentru grupuri de elevi prin intermediul formularului: https://forms.gle/vuv9tqnj66Ztf87t5.

Mai multe informații despre expoziție se regăsesc pe pagina de Facebook Asociația Culturală Contrasens și în evenimentul We are 17 – Expoziție Colectivă de Fotografie

În colaborare cu: Centrul de socializare și petrecere a timpului liber – Clubul Pensionarilor, Liceul de Arte Plastice Timișoara, Liceul Teoretic Vlad Țepeș Timișoara, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau Timișoara, Colegiul Națională Bănățean Timișoara.

–––––––

We are 17 (21st century) este un proiect coordonat de A Bao A Qu (Barcelona), în parteneriat cu Asociația Culturală Contrasens (Timișoara) și Meno Avilys (Vilnius) și este cofinanțat de Uniunea Europeană. Părerile și opiniile exprimate sunt ale autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *