logo contrasens-ed-02

EDITURA CONTRASENS, fondată în 2018 este parte din programul cultural al ASOCIAȚIEI CULTURAL CONTRASENS, asociație înființată în mai 2015, la inițiativa unui grup de profesori universitari, critici și istorici de artă, filologi, care susține arta și cultura înspre dezvoltarea unei societăți inclusive, participative și creative, care promovează arta ca spațiu critic fundamental pentru dezvoltarea comunităților și a cetățenilor și are ca scop producerea și promovarea artei contemporane românești și are ca misiune sprijinirea culturii contemporane, prin susținerea, dezvoltarea și promovarea proiectelor din domeniul educației prin cultură, a proiectelor interdisciplinare din câmpul artelor vizuale și ale artelor spectacolului.

Deoarce unul dintre obiectivele principale ale asociației este dezvoltarea proiectelor menite săsusțină creațiile artistice românești și să creeze oportunități și vizibilitate pentru artiști, scriitori, muzicieni, arhitecți, dar și pentru oameni de cultură din domeniile conexe, am acordat o atenție deosebită proiectelor editoriale și de promovare a culturii scrise. În parteneriat cu Editura Brumar Timișoara și cu Editura Universității de Vest Timișoara am reușit să tipărim în acești 3 ani de la înființare 6 tilturi, la care se adaugă alte 5 titluri tipărite în 2018 sub Contrasens.

ALEXANDRU GEORGE CONDRACHE

Directorul Editurii

Alex este licențiat în filosofie, are un master în comunicare și un doctorat în literaturăcomparată, coordonat de scriitoarea și profesorul Adriana Babeți, de la Universitatea de Vest din Timișoara. 2016-2018 a fost profesor asociat al Western University Ontario/Canada, unde a obținut al doilea doctorat, în științe umaniste.

DANA SARMEȘ

Editor Șef

Dana este Critic și Istoric de Artă, licențiată în Istoria și Teoria Artei, are studii de master în Filosofie, și un doctorat în arte vizuale, coordonat de profesorul universitar și istoricul de artă Alexandra Ionescu Titu și Ioan Augustin Pop. Este președinte al Asociației Culturale Contrasens și Editor al colecției de artă Point.

Afișez 1 - 12 din 21 de rezultate

Show sidebar