Stiri

Expoziția EUROPA WONDERLAND – la final

Expoziția EUROPA WONDERLAND – la final

 

Dragi prieteni vechi și noi,

Suntem tot mai îngrijorați de siguranța voastră deoarece situația actuală din Timișoara și din România în general, în ceea ce privește COVID-19, se agravează din ce în ce mai puternic.

Deși expoziția Europa Wonderland ar fi trebuit să rămână deschisă până în 13 noiembrie, am luat decizia ca începând de azi, marți, 10 noiembrie, să închidem porțile Garnizoanei Timișoara, cu scopul de a vă încuraja pe cât mai mulți dintre voi să reduceți deplasările în afara casei.

Pentru noi a fost un proiect important, care avea scopul să invite la o observație asupra modului în care arta contemporană reflectă o serie de probleme care ne modifică statutul ca indivizi, dar și mentalitatea.
Le mulțumim din inimă celor care au vizitat expoziția și au fost alături de noi! Ne-am bucurat să vedem că interesul pentru arta contemporană rămâne viu, chiar și în condiții mai puțin prielnice.

Cei care din păcate nu au apucat să parcurgă călătoria în acea Europă văzută din perspectiva celor 20 de artiști naționali și internaționali, vor avea ocazia să vadă mai multe despre această expoziție într-un tur ghidat filmat, cu Olivia Nițiș, pe care-l vom publica cât de curând pe canalele noastre de Social Media.

Aveți grijă de voi, de familiile voastre, de prieteni și nu uitați să vă țineți cât mai mult ocupați cu cărțile, serialele, filmele, concertele, spectacolele de teatru și celelalte evenimente culturale care au trecut în online.

Rămânem conectați.

Cu drag și în curând dor,

Asociația Culturală Contrasens

––

EUROPA WONDERLAND / Body Space: Citizenship and Territories – dezbat critic legitimitatea unei Europe unite și aduc în discuție teme despre interacțiunea socială, spațiu sau teritoriu și amploarea granițelor rasiale, sexuale, ideologice și de clasă.

Gândite inițial ca două expoziții separate, Europa Wonderland și Body Space: Citizenship and Territories, dezbat aceleași problematici și nu reprezintă entități diferite, aflându-se, de fapt, într-o fuziune, devenind un singur discurs. Olivia Nițiș și Dana Sarmeș, curatoarele celor două expoziții, au decis să integreze și să combine lucrările astfel încât să devină un proiect care să fie citit ca un manifest despre norme și transgresarea granițelor.

Cei 20 de artiști din expoziție, care au pus sub semnul întrebării semnificațiile identității europene și care discută nevoile și așteptările cetățeniei europene, sunt: Cătălin Burcea, Cosmin Haiaș, Decebal Scriba, Delia Popa, Matei Bejenaru, Valeriu Șchiau, Zoița (Delia Călinescu), Ana Hoffner ex-Prvulovic* (AUT), Andreea Cioară (RO), Ardan Özmenoğlu (TU), Ciprian Homorodean (RO), Claudiu Cobilanschi (RO), Elana Katz (DE/USA), Mălina Moncea (RO), Renée Renard (RO), Sandra Sterle (HR), Sarah Daria Muscalu (RO), Sorin Oncu (RO), Veronique Sapin (FR), Xenophon Sachinis (GR).

Proiect co-finanțat de AFCN, Consiliul Județean Timiș și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.
Proiectul face parte din Programul Cultural pentru 2020 – Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Parteneri: Constructim, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Experimental Project, Fundația Art Encounters
Parteneri media: Agerpres, IQads, SMARK, Radio Guerrilla,TVR Timișoara, Ziarul Metropolis.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

One thought on “Expoziția EUROPA WONDERLAND – la final

  1. website spune:

    Very interesting points you have remarked, thanks for posting.Raise your business

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *