Stiri

Înscrie-te la atelierul de scenaristică pentru tineri!

ATELIER DE SCENARISTICĂ PENTRU TINERI
online||4 noiembrie 2020

 

Asociația Culturală Contrasens continuă seria atelierelor de educație cinematografică dedicate elevilor din cadrul proiectului The Other Europe´s Cinema.

După o săptămână intensă de ateliere online organizate cu ajutorul celor de la Bloc Zero în cadrul cărora participanții au descoperit noțiuni de bază legate de limbajul cinematografic, continuăm seria de ateliere de educație cinematografică cu un atelier aplicat de scenaristică, susținut de Adina Baya.

Atelierul va avea loc online, prin platforma Zoom, în data de 4 noiembrie, între orele 16:00-19:00. Atelierul se adresează tinerilor între 14 și 19 ani, bineînțeles cu acordul părinților sau tutorilor.

În cadrul atelierului, participanții vor trece prin mişcările camerei, scopul lor, felul şi ritmul în care e redată o poveste şi face apel la o temă mai largă. Vor combina creative writing cu educația cinematografică, iar până la final vor crea o schiță de scenariu pentru un scurt-metraj.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Dacă sunteți interesați să participați, vă rugăm să completați până în data de 1 noiembrie, următorul formular: https://bit.ly/Înscrieri-Atelier-Scenaristică-AdinaBaya

Locurile sunt limitate. Grăbește-te să ocupi un loc, fiindcă primul venit, primul servit 🙂

Adina Baya este lector la Universitatea de Vest din Timișoara. A publicat numeroase articole de cercetare şi cărţi la edituri din ţară şi străinătate. De peste 10 ani este autor al unei rubrici de cronici cinematografice în revista Orizont și a publicat două colecții de astfel de articole, împreună cu Cristina Chevereșan.

The Other Europe’s Cinema este un program de educație cinematografică pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani, care urmărește să crească și să dezvolte interesul pentru filmul est-european.

Proiect cultural co-finanţat de AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, al Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

Parteneri strategici: Bloc Zero, UVT, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, FITT, Institutul Francez din Timișoara, Ceau, Cinema!, Cined

2 thoughts on “Înscrie-te la atelierul de scenaristică pentru tineri!

  1. Stoica Miriam spune:

    .

  2. Loriana spune:

    Sunt la liceu Ion Vidu pe sectia de teatru si doresc sa invat mai multe despre cinematografie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *