Stiri

Participă la conferința pentru profesori: Access Media!

CONFERINȚA Educația Media în programa școlară. Metode și instrumente educaționale în disciplinele socio-umane.
online||20-21 noiembrie 2020

Asociația Culturală Contrasens, alături de Mediawise Society vă invită să participați la conferința Educația Media în programa școlară. Metode și instrumente educaționale în disciplinele socio-umane, care va avea loc online, în perioada 20-21 noiembrie. Printre principalele teme abordate în cadrul conferinței, se numără integrarea metodelor de educație media în programa școlară, resursele existente în educație media, metode interactive de predare prin instrumente media, gândirea critică și multe altele.

Dacă sunteți profesori de materii socio-umane și sunteți interesați de metode interactive de predare prin instrumente media, așteptăm înscrierea dvs. până în 8 noiembrie 2020.

Participarea la conferință este gratuită, însă vă rugăm să ne confirmați intenția de participare, la una dintre următoarele adrese de mail: andrea_reisz@hotmail.com, struta.cristina@yahoo.com sau pe WApp: 0729 076 080.

Propunem participanților activități și metode de lucru din domeniul educației media, pe care aceștia le vor putea utiliza la orele de curs. În cadrul conferinței, vom organiza ateliere aplicate de educație media, organizate în parteneriat cu Mediawise Society, iar participanții vor cunoaște resurse educaționale digitale existente și vor fi familiarizați cu Caietul de educație media, Ghidul profesorului pentru disciplinele socio-umane, un volum de Nicoleta Fotiade și Sergiu Spătan, care va fi publicat în cadrul conferinței.

Speakerii invitați la conferință, sunt:
Nicoleta Fotiade este expertă și formatoare în domeniul educației media și comunicării, editor și (co)autoare a mai multor studii de cercetare media și materiale de educațe pentru competențe media, inclusiv a două manuale pentru liceu. Nicoleta lucrează cu copii, profesori, bibliotecari și formatori în proiecte și ateliere de educație media de 17 ani. Este membră fondatoare în Board-ul asociațiilor Mediawise Society, ActiveWatch România și IAME – International Association of Media Education cu sediul în Bruxelles.

Adina Baya este Lector in Stiinte ale comunicării la Universitatea de Vest. Interesele ei de cercetare academică sunt incluse în sfera jurnalismului și a studiilor media, având un masterat în domeniul politicilor ce guvernează domeniul mass- media (Central European University) şi un doctorat în filologie, cu o temă interdisciplinară ce vizează efectele comunicării media (Universitatea de Vest Timişoara).

Sergiu Spătan este doctorand în filosofie al Universității din Hamburg, acolo unde își scrie o teză în epistemologie despre scepticism și ascripțiile de cunoaștere. Sergiu predă și este interesat de teme din filosofia minții, epistemologie, sțiințe cognitive și filosofia emoțiilor.

Pentru mai multe informații legate de conferință, program și modalitatea de înscriere, ne puteți contacta oricând, pe: asociatia.contrasens@gmail.com, la oricare dintre adresele de email de mai sus sau la: 0729 076 080.

7 thoughts on “Participă la conferința pentru profesori: Access Media!

 1. Nicolaescu spune:

  Astept cu interes activitățile pe care doriți să le organizați!

 2. Cristina spune:

  Suntnt interesata de metodele interactive de predare prin instrumente media.

 3. Dan Magda spune:

  Bună ziua.
  Doresc să particip.
  Mulțumesc.

 4. Delia M spune:

  Se oferă adeverinta de participare ?

 5. Vlad Gina spune:

  Particip.

 6. Baciu Elena spune:

  Doresc sa particip. Mulțumesc!

 7. Pavel Georgeta spune:

  mcn_gina@yahoo.com
  Doresc sa partcip la conferinta.
  Multumesc pentru oportunitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *