Stiri

Cum arată critica de film astăzi?

Dezbatere online despre critica de film și lansarea noii cărţi a lui Andrei Gorzo: „Viaţa, moartea şi iar viaţa criticii de film”

Care este starea criticii de film astăzi? Sâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 17, vom putea urmări o discuție online despre critica de film din zilele noastre, pornind de la volumul „Viaţa, moartea şi iar viaţa criticii de film”, de Andrei Gorzo, recent apărut la Editura Polirom. Evenimentul va fi difuzat LIVE, pe pagina de Facebook: Asociatia Culturala Contrasens.

Dezbaterea îi va avea ca invitați pe Andrei Gorzo (critic de film), Ionuț Mareș (critic de film), Adina Baya (lector univ.) și va fi moderată de Andrea Reisz (director program Asociația Contrasens). Aceștia vor răspunde la întrebări precum: Unde şi pentru cine mai scriu criticii de film, într-un peisaj mediatic tot mai puţin deschis spre comentariul cultural? Din ce trăiesc criticii de film? A fost acoperită reflecţia critică de publicitate? Cum se mai poate scrie independent despre filme? Care sunt rolurile criticului de film?

Evenimentul va fi găzduită de Librăria La Două Bufniţe din Timişoara și va fi urmat, de la 18.30, de o sesiune de autografe cu Andrei Gorzo, la fereastra librăriei (Piaţa Unirii, nr. 11).

Participarea este gratuită și nu necesită înscriere în prealabil. Mai multe informații pot fi găsite în evenimentul de pe Facebook: Cum arată critica de film astăzi?

Totodată, pasionații de film sunt invitați la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Ceau, Cinema! ce va avea loc în perioada 16 – 19 iulie, cu proiecții în aer liber, în mai multe locuri din Timișoara. Programul festivalului, pe: ceaucinema.ro

Organizat de Asociatia Culturala Contrasens, în parteneriat cu Festivalul Ceau, Cinema! și Librăria La Două Bufnițe, ca parte din programul de film literacy: The Other Europe’s Cinema – ce va avea lansarea în toamnă. Co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).
………………….
Asociaţia Culturală Contrasens este o organizaţie care promovează arta şi cultura ca spaţiu critic fundamental pentru dezvoltarea comunităţilor şi a cetăţenilor.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

One thought on “Cum arată critica de film astăzi?

  1. Am citit totul cu drag si chiar m-a surprins placut.
    Niciodata sa nu renunti la astfel de postari.
    Mai astept continut asa bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *