Ajunși la ultimul număr al primei ediții a ziarului Artsens, vom descoperi prin articolele din paginile ce urmează subiecte a căror perspectivă oferă cititorului o ultimă analiză din culisele Bienalei Art Encounters de anul acesta.

Kasia Redzis împreună cu Mihnea Mircan și-au propus prin conceptul Our Other Us să ne aducă față în față cu noi înșine, iar discursurile curatoriale aduse în atenția publicului de cei doi, să ne ofere posibile soluții de depășire a granițelor și distanțelor (reale sau imaginare) dintre exterior și interior, dar și să fim mai conștienți de diferitele forme de apropiere și contact de la om la om sau om și mediu.

Deschidem așadar acest număr cu un articol scris de către Eduard Enache ce tratează această legătură dintre de artă și tehnologie dintr-o perspectivă care ne aduce din ce în ce mai aproape de o nouă lume care a început să se agațe de prezent: Inteligența Artificială. Ca o consolidare a editorialului, Mihai Toth aprofundează noțiunea de networking în contextul lumii artistice, felul în care s-a dezvoltat dar și direcțiile abordate. Despre interdisciplinaritate și efectul ei vorbește și Ada Muntean în articolul său, Enigma artei contemporane.

Luminița Toma investighează instituirea unui împreună temporar care aduce în discuție posibilele răspunsuri ale artei la problemele sociale și comunitare, iar pe de altă parte, materialul dedicat cercetării artistice, scris de către Ioana Terheș, conturează multitudinea de variante și feluri în care aceste demersuri sunt aplicate cu scopul soluționării acestor tipuri de probleme. În plus, în secțiunea de hastag scrisă de către Andreea Dumitrescu, aceasta ne oferă o analiză a activității artistice a lui Traian Cherecheș, care abordează în lucrările sale relația dintre lumea naturală și cea sintetică.

Proiectul colateral al Bienalei Art Encounters adus în prim plan în acest număr este Labour in a Single Shot, material scris de către Alice Feraru, care vorbește despre rezultatele workshop-ului cu același nume susținut în primăvara acestui an; o serie de video-uri realizate de către participanți ce vor putea fi vizionate în perioada 6-20 noiembrie în mai multe locații din Timișoara.

Pe lângă cunoștințele și experiențele dobândite prin vizitarea expozițiilor, ne vom putea bucura și de o serie de publicații lansate pe parcursul bienalei, publicații prezentate în materialul scris de către Lucia Brînaru, iar rubrica de dialoguri pe contrasens ne aduce un dialog absolut fascinant dintre Andreea Neag și Bogdan Ghiu. Tot ea este și cea care ne acordă prin eseul scris o concluzie asupra acestui demers editorial dar și o perspectivă asupra artei viitorului.