ARTSENS este o publicație bilingvă (română și engleză), realizată de tineri profesioniști din zona artelor vizuale, a jurnalismului, a filozofiei și a literelor – o contribuție colectivă apărută în urma programului educațional TMcult® – Critică și Jurnalism de Artă.

Prima ediție a ziarului ARTSENS este creată în jurul Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters 2021 și poate fi privită ca fiind un raport amănunțit, indispensabil și practic, prin care oamenii vor putea fi la curent cu informații “la cald” pe parcursul celor 6 săptămâni de eveniment. 

ARTSENS apare în fiecare zi de luni, în perioada 27 septembrie – 1 noiembrie 2021, atât online cât și offline. Ziarul se distribuie gratuit în spațiile expoziționale din cadrul Bienalei, în diferite spații culturale din oraș, în unități de învățământ și în cafenele partenere. Cele șase numere prezintă știri culturale, articole despre ce se întâmplă în bienală, interviuri cu artiști și discuții cu sens pe marginea lumii artei contemporane. Un schimb de informații despre artă și cultură.

Puncte de preluare ARTSENS: Aethernativ, AMBASADA, AM PM Fabric, Bibliotheka, D’arc, Epretext, Facultatea de Arte și Design, Hostel Cornel, Hotel de Savoya, Librăria La Două Bufnițe, Neața Omelette Bistro, Mononom, Reciproc, Scârț loc lejer, Vintage Shop, Zai Après Café.

Numărul 1
27 September 2021
Numărul 2
04 October 2021
Numărul 3
11 October 2021
Numărul 4
18 October 2021
Numărul 5
25 October 2021
Numărul 6
01 November 2021
Numărul 7
01 October 2022
Numărul 8
30 October 2022
Numărul 9
17 February 2023
Numărul 10
15 March 2023

©️ Editura Contrasens 2021

Redacția: Cătălin Alb, Gabriel Amza, Csilla Bartus, Lucia-Alexandra Brînaru-Mitrofan, Diana Caducenco, Andreea Dumitrescu, Eduard Enache, Alice Feraru, Daniel Petru Gagiu, Ionela-Andreea Ghețe, Anastasia Gurschi, Alexandra Mereuți, Aurelia Micoroi, Mălina Moncea, Miruna Moraru, Ada Muntean, Andreea Neag, Marina Paladi, Etelka Tamás, Ioana Terheș, Vivien-Xenia Tinca, Mihai Toth, Georgia Țidorescu

Proiect editorial realizat de participanții Școlii de Critică și Jurnalism de Artă – TMcult®️ 2021
Mentori: Diana Marincu, Dana Sarmeș, Mircea Vasilescu
Traducere în limba engleză pentru varianta online: Antuza Antonia Genescu
Design Graphic: Flavia Țună
Ilustrații: Ana Kun
Corectură: Ioana Terheș
Web: Andrei Drăcea

Editor: Editura Contrasens, Asociația Culturală Contrasens
Ziarul ArtSens este parte din programele de mediere culturală stART și My Art Encounters, ale Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters 2021.
Proiect editorial realizat cu sprijin financiar din partea: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. · Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar general al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara şi al Consiliului Local Timișoara. · Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș.