Care este opusul violenței? Cum și pe cine folosește? De care parte a genului se află? De unde provine? Cum ajunge în caracterul unei persoane? Cum se poate elimina? Care îi sunt simptomele antemergătoare? Cine este violent? Cum se poate controla? Când este prea multă? Cum se anulează? Care este antidotul? Cât durează? Ce consecințe are violența contra femeii? Pentru cine sunt consecințele? Cum poți vorbi în locul victimei? Dar în cel al agresorului? Cum îți poți imagina ce gândește o victimă a violenței? Cum devii agresor? Cum te oprești?

Acestea sunt întrebările pe care și le pune artistul multidisciplinar Claudiu Cobilanschi (n. 1972), întrebări ce apar din imposibilitatea de a discuta verbal despre despre violență, relații abuzive, traumă, etc., ale căror răspunsuri le regăsim translatate în formă vizuală.
Titlul lucrării, Post-Party, se poate lega de Post-Party Depression, un tip de tulburare afectivă ce se resimte după emoții intense, imediat după o petrecere. Printre simptomele cele mai comune regăsim sentimentul de gol, singurătate, deconectare și tristețe. În cazul lucrării de față, viața este petrecerea, iar ceea ce rămâne după (post) fiecare moment fericit sau nefericit este, la modul ideal, dragostea și susținerea celor din jur.

Nu întâmplătoare este și locația instalației, în lift. Din punct de vedere simbolic, urcarea liftului este asociată cu dorința de ceva mai bun decât starea actuală, iar coborârea este asociată cu provocarea și dificultățile. Această lucrare rupe și unește cele două spații ale expoziției, parterul și mansarda, unde se regăsesc lucrări violente care vorbesc direct despre momente traumatice. Asemenea unei săli de petrecere decorată cu baloane și decorațiuni, având ca scop să „îndulcească” experiența. Central regăsim fotografia unui cuplu fericit, dovada faptului că cineva îți va fi alături la nevoie.

Diferența majoră dintre violența masculină împotriva femeilor și violența feminină împotriva bărbaților este severitatea și impactul, femeile experimentând niveluri mai ridicate de frică și fiind mai susceptibile de a fi supuse unor comportamente coercitive și de control.
La fel cum după orice petrecere este nevoie de timp de recuperare, în lucrarea Post-Party se prezintă procesul de schimbare și de vindecare, proces ce are loc treptat, nivel cu nivel.