Lea Rasovszky trăiește și lucrează la București, activitatea ei fiind puternic influențate de diversitatea orașului, tensiunile și diferențele dintre oameni, stereotipuri, identitate de gen, sexualitate, relații etc. Absolventă a secției de Foto-Video din cadrul Universității de Arte București, Lea folosește mai multe medii de exprimare: desen, textil, ceramică, instalație, jonglând cu acestea pentru a translata conceptele într-o formă vizuală.

Arta Leei Rasovszky abordează subiecte legate de ființa umană, de sentimentele și trăirile ei, de delicatețea emoțiilor. Omul, sursă importantă pentru lucrările ei, se remarcă prin puterea de a trece peste momente intense, traumatice, prin intermediul unei forțe supraumane. 

Fragilitatea acestor emoții ascunde un paradox de putere. Lipsa sau dispariția unui ceva din sine, fie fizic, fie emoțional, este înlocuită cu o stranietate care întregește, care te ajută să mergi mai departe.

Lea distruge stereotipurile despre feminitate conform cărora femeia este o ființă slabă, care trebuie protejată.  Diversitatea umană joacă un rol foarte important în aceste reprezentări. Femeia din lucrările ei nu este una frumoasă, ci una reală, cu probleme și vulnerabilități, un personaj cu care poți să relaționezi indirect, nu prin asemănări vizuale ci prin tumult sufletesc.

Instalația din cadrul expoziției On Her Side / De partea ei prezintă ca figură centrală imaginea femeii în rolul de ocrotitoare, care protejează chiar și atunci când este rănită. Această imagine însă, nu este una a slăbiciunii, ci a forței, a puterii. Prin  intermediul latexului, lucrarea este completată pentru a reda și latura tacticlă, replicând senzația de piele. Atingerea pielii unei alte persoane implică un anumit nivel de intimitate și sensibilitate, punându-se accent pe empatie, înțelegere și ajutorare.

Deși arta nu poate schimba societăți, ea oferă o imagine a interiorului oamenilor. Arta, din perspectiva artistei, este miraculoasă și mistică, capabilă să vorbească despre noi în mii de feluri, ne arată nefiltrat realități interioare și exterioare prin intermediul unor ficțiuni materializate. Valoarea artei este dată de puterea de a ne ajuta să ne debarasăm de probleme și de a intra în aceste ficțiuni pentru o mai bună înțelegere a sentimentelor și trăirilor noastre.